top of page

עוסק מורשה

 

 

כל אדם הרוצה להקים עסק ומחזור עסקאותיו גבוה מ- 79,482 ש"ח (נכון לשנת 2014) או שהוא נמנה על אחד מבעלי המקצועות החופשיים המוזכרים בהוראות ניהול ספרים, תוספת ה' - חייב לפתוח ברשויות המס (מס הכנסה, מע"מ וביטוח לאומי) תיק עוסק מורשה.

 

עוסק מורשה, להבדיל מעוסק פטור חייב לנהל ספריו לפי אחת התוספות להוראות ניהול ספרים וחייב לדווח למע"מ, מס הכנסה, מס הכנסה ניכויים, ביטוח לאומי, ביטוח לאומי ניכויים אחת לחודש / חודשיים (בהתאם למחזור או לפעילות).

 

יתרון בולט מאוד הוא היכולת לקזז מע"מ תשומות כנגד ההכנסות ולפעמים אף לקבל החזרי מע"מ, בייחוד בשנים הראשונות של העסק או בעת פיתוח והגדלת העסק.

 

מרבית העסקים בישראל פועלים תחת ה"כובע" של עוסק מורשה ותדמית העוסק מורשה, בניגוד לעוסק הפטור שונה לחלוטין שכן בעלי העסקים רואים בו כשווה לכל דבר ועניין גם אל מול חברות ענק.

 

הנהלת חשבונות - עוסק מורשה נדרש לדווח לרשויות המס באופן שוטף במהלך כל שנת העסקים עבור כל חודש וחודש ובנוסף בדיווח שנתי אחד הכולל את כל ההכנסות וההוצאות של העסק בקיזוז ובניכוי הוצאות מסוימות. על מנת לדווח לרשויות באופן סדיר ונכון ועל ידי כך למנוע קנסות ועיצומים כספיים אנו ממליצים לעוסקים מורשים לנהל את הצד החשבונאי של העסק בעזרתו של יועץ מס, המכיר ויודע את עקרונות המיסוי והבירוקרטיה המסועפת שיש וע"י כך למעשה לחסוך כסף רב בתשלום מס מיותר.

 

הדוחות המוגשים בכל חודש / חודשיים בהתאם למחזור העיסקי:

 

  • דוח מע"מ-  המפרט תשלום או החזר המע"מ בהתאם להכנסות ולהוצאות.

  • מס הכנסה מקדמות - דיווח על הכנסות העוסק ותשלום אחוז מסויים או סכום קבוע.

  • ביטוח לאומי מקדמות- תשלום חודשי קבוע בהתאם לדיווח משוער של העוסק או בהתאם לדוח שנה קודמת.

  • מס הכנסה ניכויים- תשלום חודשי בגין העסקת עובדים וניכוי מס הכנסה או לחילופין ניכוי במקור.

  • ביטוח לאומי 102- דיווח ותשלום ביטוח לאומי עבור העסקת עובדים.

  • רווח הון- במידה וקיים, יש להגיש בתוך 30 יום מיום המכירה.

 

 

 

דוחות שנתיים:

 

  • דוח שנתי 1301 הכולל בתוכו את כל ההכנסות שיש לעוסק ולבן/בת זוגו, ניכויים, זיכויים וכיוד הכולל בתוכו את הנספחים הבאים: דוח רווח והפסד, פחת, רווח הון והכנסות מחו"ל.

 

ההבדל בין עוסק מורשה לחברה בע"מ - למעשה ההבדל המהותי בין עוסק מורשה לחברה בע"מ הוא נושא היישות המשפטית, כאשר עוסק מורשה הוא האחראי המלא והבלעדי על כל הפעילות העסקית ונושא בכל האחריות הכספית והניהולית הכרוכה בכך ובחברה בע"מ (ערבון מוגבל) החברה היא היישות המשפטית כך שכל האחריות העיסקית והכספית היא על החברה עצמה ולא על בעל המניות. קיימים הבדלים נוספים כמו מיסוי, הנהלת חשבונות, עלויות שוטפות, ביקורת וכיוד שנשמח לפרט ולהסביר בפגישה אישית ללא תשלום וללא התחייבות.

 

מעבר מעוסק מורשה לחברה בע"מ- ניתן לעבור מפעילות אחת לשניה ללא כל הגבלה, יחד עם זאת, כדאי ומומלץ לבצע זאת באופן מושכל ובעזרתו של יועץ מס, לאור העובדה שלא ניתן להעביר הפסדים מיישות אחת לשניה וע"י כך למעשה לשלם מס מיותר.

© 2023 by Strategic Consulting. Proudly created with Wix.com

bottom of page